Information – FAQ

Stugor & Glamping: Incheckning är från kl. 15.00 och utcheckning senast kl. 11.00
Camping: Incheckning är från kl. 13.00 och utcheckning senast kl. 12.00

Har ni förbokat och betalt får ni ett sms på eftermiddagen/kvällen med mer information och en kod för att komma åt er nyckel i vår nyckelbox

Ja, om man är boende hos oss. Under natten har vi personal som nås via ett journummer som hittas i välkomstbroschyren eller vid receptionen

Ni kollar enkelt tillgängligheten via vår hemsida genom att:
1. Klicka på MENY högst upp i högra hörnet
2. Välj Boka i menyn.
3. I kalendern väljer du datum.
4. I menyn till vänster kan du sedan filtrera din sökning för bästa resultat.

Efter du valt vilken stugby eller campingområde du önskar bo på, kan du välja att boka en specifik plats eller låta systemet ta en plats åt dig.

På alla campingplatser får man medta husdjur.
De flesta av våra stugor är djurtillåtna och ett fåtal är djurfria. Står det inte ”djurfri” i rubriken så är djur välkomna, exempel ”Tallbacken 08 Djurfri”

Alla våra stugor har självhushåll. När man hyr en stuga ingår själva stughyran, el och vatten.
Täcken och kuddar finns i stuga men sängkläder och handdukar ingår inte. Det finns att hyra om man önskar det. En rulle med toalettpapper finns i stugan vid ankomst

Vi har stugor på markplan utan trappsteg, ex. Björkbyn och ett fåtal i Leksandsbyn. Dessa är inte handikappanpassade, men av erfarenhet så kan det fungera. Badrum och ett sovrum finns alltid på entréplanet i stugorna. För att se hur en stuga ser ut invändigt, hänvisar vi till Meny – Boende – Stugor. Där kan ni se bilder, planritning samt en videofilm från stugan.

De allra flesta stugor har parkering precis jämte stugan. Annars finns parkering i närheten. En bil får parkeras bredvid varje stuga förutom framför de stora Tallbacken 2, där finns plats för 2 bilar

Ja, vi är medlemmar i SCR och därför behöver du ha ett Campingkort när du campar hos oss. Behövs inget kort om du hyr en stuga.

På vårt område finns en grillplats som är till för alla. Vill man grilla vid sin stuga eller campingplats går det bra att ta med sin egen grill som står på ben eller köpa en grill i butiken.
Engångsgrillar är inte tillåtna pga. brandrisken.

Ja. På Leksand Strand finns ett gratis wifi på området, som fungerar bäst runt reception och vid vår restaurang. I alla stugor med dusch och toalett finns trådlöst nätverk, ingen kod behövs

Entrébiljetterna ingår inte boendepriset. Boka något av våra erbjudanden för att få bästa pris på boende och entrébiljetter till Sommarland.

Tyvärr löser vi inte tillbaka eller byter ut köpta biljetter
För hjälp med entrébiljetter kontakta support@leksandresort.se

Från vår reception är det ca 500 meter till entrén på Sommarland, det tar 5-10 min att promenera.

Upphittade saker samlas in i receptionen i den mån vi hittar sakerna. Det som vi slänger direkt är blöta kläder, handdukar, småsaker utan värde samt slitna kläder. Den åttonde dagen slängs sakerna. Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i avgift + faktiska kostnaden för frakten.

Vi har tvättmaskiner i vår nya tvättstuga centralt placerad (se kartan) För 2,5 timmar per maskin tar vi 85 kr. Boka tid i receptionen!

För att det ska hållas rent och snyggt på området så måste vi alla se till att vi gör våran del. Miljöstationer finns över hela området och är utmärkta på kartan som utges vid incheckning.

sv Swedish
X